L?art de cuina dels trinitaris. Del convent al banquet

L?art de cuina dels trinitaris. Del convent al banquet

Nº:
11
Editorial:
Barcino editorial
EAN:
9788416726424
Año de edición:
Materia
GASTRONOMIA
ISBN:
978-84-16726-42-4
Páginas:
236
Encuadernación:
RUSTICA
Idioma:
CATALAN
Ancho:
2100
Alto:
130
Disponibilidad:
DISPONIBLE (Entrega en 1-2 días)
Colección:
Set portes. Receptaris històrics de cuina catalana

20,00 €

IVA incluido
Comprar

LArt de cuina és un tractat manuscrit inèdit fins ara. El seu autor anònim es defineix com a trinitari, un orde religiós amb dues branques, la calçada i la descalça, que ha estat poc estudiat a casa nos tra. A diferència daltres receptaris de cuina conventual que donen  descripcions detallades de principis bàsics dordre, neteja i altres nocions generals de cuina pràctica, el cuiner que va escriure aquesta obra és més ambiciós en el seus objectius i, a banda daportar receptes  ordinàries per a una comunitat religiosa, o per a malalts i convalescents, satreveix a idear i preparar fins i tot banquets per a festes i personatges principals avesats a diversos serveis de plats diferents en un mateix àpat. Aquest objectiu de cuinar per satisfer comensals molt diversos és una mostra del canvi social i del paradigma gastronòmic que es produeix en  el tombant del segle xviii al xix, amb la introducció daltres modes gastronòmiques, usos a taula, i amb el sorgiment de la cuina burgesa i  de la restauració pública.

Otros libros del autor en LIBRERÍA PAPERERÍA MARAXE

Materia en LIBRERÍA PAPERERÍA MARAXE

Barcino editorial en LIBRERÍA PAPERERÍA MARAXE