El bosc a la taula

El bosc a la taula. Receptes de boscos sostenibles de la mà dels 20 millors xefs

Nº:
2G
Editorial:
Laertes
EAN:
9788419676160
Ano de edición:
ISBN:
978-84-19676-16-0
Páxinas:
148
Encadernación:
TAPA DURA
lingua:
CATALAN
Ancho:
200
Alto:
200
Dispoñibilidade:
No disponible
Colección:
Otros títulos

Aquest llibre va dirigit a totes les persones que tinguin interès en el món gastronòmic: els consumidors, els productors, els recol·lectors, les empreses transformadores i les comercialitzadores de productes d'origen forestal per tal de fer entendre la necessitat de gestionar els boscos de manera sostenible davant dels reptes i amenaces actuals. La situació d'emergència climàtica es fa evident a casa nostra amb el gran risc d'incendis forestals que patim, la situació actual d'aquest ha estat l'objectiu principal del llibre, per tal que sigui una eina de conscienciació mitjançant allò que fem cada dia i que ens agrada molt:  menjar. Els xefs han preparat els plats amb productes del bosc, com ara: la carn de caça, el porc ibèric o la carn de ramaderia extensiva,  com també fruits del bosc, com els pinyons, la castanya, els bolets i  les tòfones i la mel, tots ells provinents de boscos sostenibles. Quan anem al restaurant o al mercat a comprar aquests productes fem gestió del paisatge i ajudem a pagesos i a ramaders locals, alhora que  promovem les pastures i la gestió sostenible del bosc. Però no només cal promoure els productes d'origen forestal gastronòmics sinó també fixar-nos en la compra dels envasos, el mobiliari, el paper, mitjançant productes certificats en origen, reciclables, renovables i biodegradables. Els xefs que han facilitat les receptes són: Ada Parellada, Carles Gaig, Carme Ruscalleda, Charo Val, l'escola ESHOB, Eduard Xatruch, Fina Puigdevall, els Germans Roca, els Germans Torres, Iolanda Bustos,  Lluc Crusellas, Mateu Casañas, Neus Faiges, Oriol Castro, Paco Pérez,  Paolo Casagrande, Pere Planagumà, Rafa Martínez, Rafel Muria, Sergi de Meià, Toni Sala i Xavier Pellicer. PEFC Catalunya ha creat aquest llibre dirigit a tota persona que tingui interès en el món gastronòmic: els consumidors, els productors,  els recol·lectors, les empreses transformadores i les comercialitzadores de productes d'origen forestal per tal de fer entendre la necessitat de gestionar els boscos de manera sostenible davant dels reptes i de les amenaces actuals. La situació d'emergència climàtica és evident, i per això, aquest ha estat l'objectiu principal del llibre, per tal que sigui una eina de conscienciació. Per això, vint grans xefs han preparat els plats amb productes del bosc, tots ells provinents de boscos sostenibles, això ens garanteix que els boscos han estat gestionats conforme a uns exigents requisits ambientals, socials i econòmics.

Laertes en LIBRERÍA PAPERERÍA MARAXE

  • NATURALISTA (II) POR EL AMAZONAS, EL
    Titulo del libro
    NATURALISTA (II) POR EL AMAZONAS, EL
    BATES, HENRY WALTER
    Laertes
    No disponible

    7,36 €

  • MANUAL DEL GUIA
    Titulo del libro
    MANUAL DEL GUIA
    LOPEZ ARRANZ, JOSE
    Laertes
    En Manual del guía no existe una fórmula mágica para escribir un buen manual,pero sí existe una manera de e...
    No disponible

    15,00 €

  • L´ analfabeta
    Titulo del libro
    L´ analfabeta
    Kristof, Agota
    Laertes
    Onze capítols per onze moments de la vida d'Agota Kristof; de la nena que devora els llibres a Hongria, a l'es...
    No disponible
  • QUEMANDO MARIPOSAS
    Titulo del libro
    QUEMANDO MARIPOSAS
    GARZA, FEDERICO
    Laertes
    A principios del siglo XVIl fray Pedro de León denominó "mariposas" a los que practicaban la sodomía. Su arg...
    No disponible

    17,75 €

  • SOMNI DE BERNAT METGE, EL
    Titulo del libro
    SOMNI DE BERNAT METGE, EL
    METGE, BERNAT
    Laertes
    Escrit el 1399 per Bernat Metge (1340/46-1413), El Somni és una mena de diáleg filosófic a la manera ciceron...
    No disponible